historiek informatie agenda facebook media links

Het is 1986 als de jonge Marc Bufkens de Break Dance presenteert op de Winterfoor van Aalst. De Break Dance, een splinternieuwe en revolutionaire grootvermaakzaak komende van de Duitse attractiebouwers Huss uit Bremen, maakte al gauw grote bekendheid onder de omschrijving 'openluchtdiscotheek'.

Net als in Duitsland enkele jaren eerder was ook in de BeNeLux de Break Dance een absolute topper. Zo bezocht Bufkens met zijn Break Dance kermissen zowel in het binnenland als in het buitenland.

De Break Dance was ook trendsetter in het gebied van restyling. Zo onderging de attractie diverse metamorfoses en kreeg de attractie begin jaren '90 ook een nieuwe naam die tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt en welbekend in de oren klinkt: Deca Dance.

Ook in het buitenland zag men het succes van de Break Dance en besloot men zelf over te gaan tot de aankoop van dit succesformule. Bufkens bleef tot en met 2002 verder reizen met de Deca Dance waarna hij uiteindelijk na in totaal 16 jaar rondreizen met de Break Dance/Deca Dance beslootde attractie over te laten aan zijn dochter, Liliane Bufkens, en haar man, Piet Verwijk.

Tot op heden reizen Liliane en Piet nog steeds met de Deca Dance doorheen België en worden zij bijgestaan door een trouwe crew. Zij zullen jullie de komende jaren verrassen met allerlei vernieuwingen en specials.